wijheader3

Wie zijn wij

 

Nathalie

Opgeleid en jarenlang werkzaam geweest als onderwijzeres op de basisschool en later als docente Nederlands en coördinator van de brugklas in het voortgezet onderwijs.nathaliemoter802 In 1998 baan en huis opgezegd en voor een jaar op de motorfiets van Nederland naar Australië gereden. Van jongs af aan kookte ik graag voor familie en vrienden. Het begon met het receptenboekje van mijn Indische oma. Geïnspireerd door het reizen kook ik tegenwoordig gerechten uit ieder willekeurig land. Het verzorgen van een heerlijke maaltijd samen met een goed glas wijn is mijn grote passie. In 2002 naar België geëmigreerd en daar een eigen catering en kookworkshopbedrijfje ‘Smaak&Vermaak’ begonnen. Sinds 2008 happy single. In 201liepjrugzak7002 ben ik een “very happy second life” begonnen met Peterjan en sinds 2014 zijn we gemigreerd naar de Vogezen, waar we nu een bed & breakfast (chambres d’hôtes) bestieren!.

Peterjan:

Opgeleid en werkzaam geweest als informaticus. In 2001 baan opgezegd voor een reis met een oude landrover door afrika. peterjanafrika1052Dat “rondje” duurde uiteindelijk ruim 2 jaar. Aangestoken door het gevoel van vrijheid en blijheid dat het reizigersleven bracht, ambieerde ik geen keurslijf meer. Na een kortstondig terugkeer in de informatica werd daad bij woord gevoegd: We emigreerden naar de Franse Haute Loire alwaar we een oude boerderij tot chambre/table d’hotes verbouwden. Eind 2010 keerde ik als weduwnaar terug naar Nederland. In 2012 ben ik een “very happy second life” begonnen met Nathalie en sinds 2014 zijn we gemigreerd naar de Vogezen, waar we nu een bed & breakfast (chambres d’hôtes) bestieren!

Onsliepjfietsen

Sinds 2012 genieten we met volle teugen van ons leven samen; wielrennen, mountainbiken, motorrijden, wintersporten en wandelen of gewoon knus met de beestjes op de bank.Momenteel leven we onze droom in PtitMonde!

En dat geldt ook voor onze beestjes! Onze twee honden wonen hier echt in het paradijs. Laika; een 14 jarige Duitse staande langhaarstoffel640corrlaikanelsonbrutmonpti en Nelson; een 4 jarige enthousiaste wildebras, een kruising tussen een Duitse staande en een Mechelse herder. 
Daarnaast vergezellen ons nog drie katten. Stoffel; een eigengereide Europese schildpad van zes jaar. Monpti een vierjarige Havana samen met haar zoon Brut; een kruising met een Abesijn. I

 

Visie.

Allebei dragen we de natuur (milieu) een warm hart toe. Een schoner milieu begint bij je zelf, daar zijn we ons zeer van bewust. Afval, water- en energieverbruik, het zijn dagelijks terugkerende zaken die belastend zijn voor natuur en milieu. Met simpele maatregelen kun je die belasting al reduceren. Zonder op comfort in te boeten.  Afval bijvoorbeeld. Zelf gooien we zo min mogelijk weg, veel materiaal is namelijk prima geschikt voor een “second life”. Zo hebben wij  veel scheidingswanden in onze B&B opgetrokken uit hout- en plaatwerk van kasten, bedden, panelen en balken die hier nog stonden. De  achtergelaten meubels, deuren, kasten,  lampen en tafels, repareren we, geven ze een likje verf en gaan zo een second life in.

Waterverbruik. Ons water komt uit een natuurlijke bron. Die kan leeg raken. Zodoende gaan we bewust om met ons waterverbruik. Helemaal niet ingewikkeld. Als je kranen niet  onnodig laat lopen, de wc doorspoelt met de zuinige knop en de vaat-en wasmachine op waterbesparing zet,  kom je al een heel eind. Doe je dat met alle gasten dan scheelt dat echt een slok op een borrel.

 

Energieverbruik.

Zonnepanelen was onze insteek. Helaas ligt Frankrijk daarmee nog te ver achter. Second best alternatief voor onze situatie was een houtvergasser. Praktisch CO2-neutraal en 90% rendement. Deze machine voorziet nu onze hele B&B van warm water voor het sanitair en de centrale verwarming.

Ons hart gaat niet alleen naar natuur en milieu, maar ook naar mens en dier. Door onze reizen hebben wij ervaren dat ongelijkheid in kansen nog erg groot is en dat voor de gezondheidszorg in de derde wereld nauwelijks budgetten zijn. Triest. Daarom dragen wij ons steentje bij door donateur te zijn van een drietal goede doelen op het gebied van de gezondheidszorg.

Een betere wereld begint bij jezelf.

Nathalie en Peterjan 

Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn

reacties

13 augustus 2015

Lieve Nathalie en Peter Jan

Wij hebben enorm genoten om met onze vouwwagen bij jullie te kamperen. We hebben heerlijk bij gekletst, gegeten en geborreld. De meiden hebben zich goed vermaakt met jullie dieren en muziekinstrumenten. Wij wensen jullie veel geluk samen en dat jullie maar een mooi ‘bedrijf’ mogen neerzetten.

 

Patrick en Karin

9 augustus 2015

Twee mooie mensen op een mooie plek. Dat moet een succes worden…

Heel veel geluk toegewenst op deze bijzondere plek!

 

Jur

12 juli 2015

Eindelijk na vele haarspeldbochten en steile hellingen doemde daar het huis op. P’titMonde, een idyllisch huis met lavendelblauwe luiken. Hartelijk ontvangen door gastheer en gastvrouw PJ en Nathalie. Prachtige kamer, rustiek en heerlijke bedden. Zeer uitgebreide en smakelijke maaltijden (die Nathalie kan koken!!) De verscheidenheid aan de flora en fauna met name de vogels en vlinders is enorm. Veel wandelroutes zijn er mogelijk. Na een half jaar bikkelen zijn er twee gastenkamers klaar. Wij mochten de eerste gasten van een kamer zijn. Aan nog meer accommodaties wordt hard gewerkt. We hopen dat met ons vele gasten net zo zullen genieten als wij. We hebben hier ruim een week vertoefd naar alle tevredenheid. De natuur, de rust en weldaad zin er in overvloed.

Bedankt en au revoir

 

Meindert en Iris

9 augustus 2015

Leuk dat we nu eindelijk jullie P’titMonde hebben kunnen zien! Mooi om te zien dat er al zoveel is gedaan en dat jullie overal een eigen draai aan weten te geven. Ga zo door en geniet van alle mooie momenten die zullen komen. Heel veel succes en geluk toegewenst en tot de volgende keer!

 

Kevin

17 augustus 2015

Lieve Nathalie en Peter Jan

Dank jullie wel voor de gastvrijheid, het heerlijke eten en de gezelligheid. We komen zeker nog een keer terug!

 

Liefs

Annick en Nelie

5 september 2015

Jullie zijn een super mooi paradijsje aan het creëren hier. Eten was geweldig, de rust was heerlijk, wij komen zeker nog een keer terug!

 

Groet,

Bart en Rianne

21 september 2015

Heeej Pee en Nathalie

…Wat een super plek zijn jullie hier aan het maken, maar wat een klus zeg! Mega onder de indruk en erg benieuwd naar het resultaat. Het is heerlijk toeven hiero. Super bedankt voor jullie gastvrijheid en wat een toeval dat we aanwezig waren bij het nieuws dat je je huis in Nederland verkocht hebt. Nu is het helemaal volle kracht vooruit! Giga veel suc6 met alles, we komen snel weer kijken.

 

Groetjes

Frans en Marieke

3 mei 2016

Beste Nathalie en Peterjan Een heerlijke plek hier. Ik ben blij dat we tijdens onze trektocht hier twee nachten ‘moesten’ blijven in plaats van 1. Een plek om terug te komen. Bedankt voor jullie enthousiasme en gastvrijheid.

 

Mira en Marianne

8 april 2016

…Sfeer & ontvangst super. Ontbijt overheerlijk! Diner door top kok! Mooie omgeving & uitstapjes! Kortom 10 met een griffel & zoen voor de juffrouw! Gr. Hans & Els

 

Groeten

Hans en Els

6 mei 2016

Zeven hongerige wandelvrouwen hebben genoten van de heerlijke maaltijden, het geweldige ontbijt en de fijne lunchpakketten. Jullie B&B ziet er heel leuk uit, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de wandelingen in deze mooie en gevarieerde omgeving. Het was helemaal top!

 

Groeten

Annemieke, Elly, Marian, Jeannette, Corrie, Ellemien en Gusta

13 mei 2016

We zijn hier vijf dagen geweest met Jerome Wehrens van B-Mind. Het was vijf dagen lang alsof we thuis kwamen, iedere dag weer. Jullie hebben ons met veel warmte ontvangen en hoorden als ’t ware bij de groep. De kamers, het eten, de drankjes, de hapjes waren fantastisch! Onze oprechte en hartelijke dank hiervoor. Het was GOUD! We hopen jullie in de toekomst nog vaker tegen te komen. Veel liefs

 

Groeten

Marie-José, Bas, Ed, Ingrid, Iris, Liesbeth, Jan, Stef, Fokko, Carla, Marc, Petra, Ruud, Frank, Jerome www.B-Mind.nl